Gå til sideindhold
Instagram
Login

Juniorklub

Juniorklubben er en del af Vallensbæk Ungdomsskole og et fritidstilbud for kommunens børn i 5.-6. klasse (med opstart 1. maj i 4. klasse).

 

I Vallensbæk Juniorklub ønsker vi at skabe et attraktivt tilbud for kommunens børn i deres fritid. I klubben arbejder vi målrettet med fællesskaber, kreativ udfoldelse, selvstændighed og medindflydelse. Vi inddrager børnene i at skabe lige præcis den klub, de ønsker at være en del af.

 

Hvad kan Juniorklubben?

Overgangen fra barn til ung er en tid med store forandringer, der sker en stor udvikling, både fysisk og mentalt, på kort tid. Behovet for at spejle sig i andre og indgå i flere forskellige sociale fællesskaber med jævnaldrende, vokser i takt med at børnene udvikler sig ind i teenageårene. Ved at blive en del af et fællesskab styrkes børnenes udvikling i at finde sig selv som ung. Klubben tilbyder et trygt rum for børnene hvor der er mulighed for at prøve nye ting, fordybe sig i projekter, blive klogere på egne ressourcer, udfordre egne grænser samtidig med at de tilbringer tid med deres venner og har det sjovt. Vores erfaring er at børnene ”vokser” af at gå i klub, de får styrket deres selvværd og får udviklet deres potentiale. Juniorklubben understøtter den udvikling dit barn gennemgår og styrker via vores aktiviteter barnets selvstændighed. Vi har en forventning til børnene om, at de aktivt bidrager og tager medansvar for deres eget klubliv. I klubben skabes et frirum hvor børn kan være dem selv og dyrke egne interesser i fællesskab med andre.

 

Hvorfor gå i Juniorklub?

I klubben….

  • Får dit barn erfaringer og oplevelser, som skaber minder for livet
  • Kan dit barn afprøve nye ting, som udvikler nye kompetencer
  • Bliver der skabt vigtige relationer og udviklet sociale færdigheder
  • Er der rum til fordybelse og udvikling af færdigheder
  • Får dit barn medbestemmelse og ejerskab over eget klubliv
  • Er der stærke fællesskaber, hvor der er plads til alle
  • Lærer dit barn at tage ansvar, deltage og bidrage til fællesskabet og det gode klubliv

Alle vores tilbud planlægges altid med et pædagogisk afsæt, hvad enten det er en tur i Tivoli eller en eftermiddag i køkkenet. For os handler det ikke kun om selve aktiviteten, men alt det der ligger bagved og inde imellem. Vores fokus ligger på at børnene kan lære at bevæge sig i det offentlige rum, blive fortrolige med offentlig transport, overholde aftaler om mødetidspunkter og meget mere. Ligeledes er det vigtigt at de lærer at hjælpe hinanden til at være gode kammerater når der skal deles grupper på ture og give plads til, at alle i gruppen har forskellige forventninger til hvad dagen skal indeholde. Vi har i klubben altid fokus på børnenes trivsel og det gode fællesskab.

Vores aktiviteter bærer i høj grad præg af hvad børnene selv ønsker og har lyst til, at være med til at sætte i gang.

 

Hvad er målet med klubben?

Vores mål er at sikre et indholdsrigt fritidsliv for alle kommunens 5.-6. klasser med plads til udfoldelse, personlig udvikling, masser af fede oplevelser i fællesskab med jævnaldrende og en tryg overgang fra barn til ung med tætte relationer til voksne som vil dem og ser dem.Senest opdateret 18.04.2024 09:54 af MMR
Apricore logo