Gadens stemmer - med Luffe

Livshistorie fra kanten af samfundet

Mere information

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det mon er at leve på gaden?  

Tag med ungdomsskolen og guiderne fra Gadens Stemmer rundt i København og hør deres historie. Guiderne har alle en unik og barsk livshistorie fra kanten af samfundet. De fortæller om hjemløshed, stofmisbrug, alkoholisme, bandekriminalitet og prostitution.

De har alle hver især arbejdet ihærdigt med udformning af deres individuelle rute i et kvarter, som har haft særlig betydning for dem.

Vores første tur til København er en byvandring på indre Nørrebro sammen med guiden Luffe. 

”Jeg hedder Oluf, men alle kalder mig for Luffe. Jeg er født langt ude på landet i det herrens år 1970. Mine forældre blev skilt, da jeg var 10 år. Jeg blev hos min far på landet, og i sommerferien kom jeg ind til min mor - her lærte jeg København at kende. Det var en oplevelse men også en omvæltning! Fx var der toilet i gården - og der var hash. Jeg startede tidligt med at ryge hash, fordi jeg rendte sammen med min storebror og hans venner - jeg skulle jo være med i flokken. Allerede som 15-årig har mit hash- og alkoholmisbrug bidt sig fast - og det vil tage mig 30 år at komme af med! Mit misbrug har gjort, at jeg ikke har passet på mig selv, jeg har nærmest været ligeglad med, om jeg levede eller døde. Jeg flytter til Roskilde som 25-årig og bor der i 16 år, men en dag smider jeg alle mine ting ned i en sort sæk og rejser til København - jeg skal bare væk, men jeg har ikke noget sted at være, så jeg flytter direkte på gaden. Da jeg var hjemløs ramte jeg virkelig bunden. Og når man er på bunden, er man nød til at komme op, for man kan jo ikke komme længere ned uden at dø. I dag er jeg i egen lejlighed, ædruelig og i metadonbehandling.”

Tilmeld dig den første byvandring ”Gadens Stemmer - med Luffe”.

Tidspunkt: Søndag d. 18. marts kl. 10:00 til ca. 14:00
Sted: Vallensbæk Ungdomsskole
Pris: 25 kr.

Vi spiser frokost ind i byen – Husk derfor lidt penge til en shawarma eller lignende.

Læs mere her

NB: Begrænset antal pladser.

Praktiske oplysninger
Underviser Azadeh Ahadi-Vinther,
Ledige pladser 13
Pris Det koster i alt DKK 25,00 at deltage.
Andre muligheder
Dato, tid og sted

Søndag d. 18. marts 2018, kl. 10-14 ved Vallensbæk Ungdomsskole